Kvinnekontakt

Marit Stubberud Hanssen

Marit bor i Vangsvik og jobber som veterinær. Fra høsten 2023 er hun også varaordfører i Senja kommune. Marit er leder i utvalg for oppvekst og kultur og partsammensatt utvalg (PSU).

Marit Stubberud Hanssen

Bli bedre kjent med Marit Stubberud Hanssen:

Bli kjent med Marit!

Jeg heter Marit, er 45 år og bor på et småbruk i Vangsvik med hund og katt, og en kjøkkenhage med varierende størrelse og innhold. Jeg er mamma til tre barn, på 7, 12 og 13 år. På dagtid trives jeg best ute, og benytter enhver anledning til å dra på tur med ski, truger, sykkel eller på beina. Som person er jeg engasjert, tydelig og målrettet.  

For tiden jobber jeg som veterinær/seniorinspektør i Mattilsynet, men har hatt mange ulike jobber, alt i fra oppdrettsanlegg, butikkmedarbeider til på gårdsbruk med melkekyr. Da jeg var gravid med mitt første barn ble jeg spurt om å stille på kommunevalglista. Jeg hadde et ønske om å bidra til at barna mine skal få en like god oppvekst som meg, så derfor sa jeg ja til å stille. Jeg har vært i kommunestyret i Tranøy i to perioder og nå har jeg straks en periode bak meg i kommunestyret og i formannskapet, som gruppeleder for Arbeiderpartiet i den nye storkommunen Senja.

marits

Jeg ønsker å bidra til et mer rettferdig samfunn, der alle har like muligheter til å lykkes. Velferdsstaten har gitt meg en god oppvekst, utdanning og trygg jobb, og mitt politiske engasjement handler om å gi tilbake, slik at alle får de samme mulighetene. 

Mine hjertesaker er forebygging og beredskap, vi skal ha et godt sikkerhetsnett som fanger opp de som på en eller annen måte havner utenfor, men det viktigste er å forhindre at det skjer. En fremtidsrettet distriktspolitikk som sikrer like muligheter uavhengig om du bor i by eller bygd er viktig. Naturressursene må gi ringvirkninger lokalt, og i størst mulig grad i form av helårlige arbeidsplasser. Frivilligheten må ha gode vilkår, fordi en velfungerende frivillig sektor er avgjørende for at flest mulig skal ha en god og meningsfull fritid. 

Jeg stiller til valg som ordførerkandidat fordi jeg mener at Senja Arbeiderparti har den beste politikken for å skape en trygg kommune, der alle har like muligheter, og der politikken som føres er tuftet på at vi får mer til i fellesskap enn hver for oss. Det er på tide med et skifte i Senja, etter at store deler av Senja har blitt styrt av Høyre og Senterpartiet i for mange år, og med et for ensidig fokus på næringslivet.

Jeg har som mål at politikken som føres i Senja både skal ha fokus på å levere gode og fremtidsrettede tjenester for befolkningen vår, samtidig som vi skal være en sterk bidragsyter for å videreutvikle et mangfoldig næringsliv.

For trygghet, muligheter og fellesskap.

Heile Senja – Sterkere sammen!